Telefoonnummer

Meer informatie?
Bel:(0)512-55-0129

Polyester als grondstof voor dakkapellen

Polyester is een polymeer dat bestaat uit een keten van esterverbindingen. Polyesters kunnen zowel een thermoplastische (onder invloed van thermische omstandigheden smeltend) als thermohardende (onder invloed van een chemische of thermische reactie uithardende) kunststoffen zijn.

Een thermohardende polyester is vaak een vloeibaar mengsel van onverzadigde polyester en styreen. Deze twee componenten kunnen onder invloed van een verharder met elkaar reageren tot een harde kunststof.

Het verwerken van glasvezelversterkte polyester kan op verschillende manieren. De meest bekende techniek is het met de hand lamineren, ook wel de hand lay-up methode genoemd. Dit is de manier waarop ook wij onze polygoot fabriceren. Bij deze techniek worden matten of weefsels op een open mal geïmpregneerd met hars. Dit gebeurt met een roller. Vervolgens wordt met ontluchtingsroller alle lucht uit het laminaat gerold. Dit is een arbeidsintensief werkje, maar zo wordt wel voorkomen dat er luchtinsluitsels ontstaan. Door iedere laag vakkundig te ontluchtten met speciale rollers, wordt onze polygoot laagje voor laagje opgebouwd. Totdat een product is ontstaan dat licht van gewicht is en van het sterkste polyester, dat voldoet aan de hoge eisen die wij stellen aan al onze producten.